Velg kredittkortet som passer best for deg!

Det finnes svært mange kredittkort, men hvilket kort passer best for deg? Vi har samlet kredittkort innenfor forskjellige kategorier slik at du enkelt kan velge det kortet som passer best for deg basert på ditt behov. Vi har også en samleoversikt der du selv kan filtrere og sammenligne kortene - Vis alle kredittkort

Våre utvalgte kort

Gebyrfritt

Credits Gold

Credits Gold kredittkort
Rangert 5 av 5
21,85%
Effektiv Rente
100 000
Kredittgrense
43 dager
Rentefrihet
  • Gebyrfritt kredittkort
  • Gratis reiseforsikring
  • Gratis ID-Tyveriforsikring
Kredittbeløp kr. 10 000 o/12 mnd. effektiv rente 21,85%, totalt kr. 11 112 NOK.
Re:member Black Kredittkort
Rangert 5 av 5
25,40%
Effektiv Rente
150 000
Kredittgrense
45 dager
Rentefrihet
  • Rabatt i over 200 nettbutikker
  • Gratis reise og avbestillingsforsikring
  • 45 rentefrie dager
Eff.rente 25,4%, 15 000 kr o/12 mnd. Kostnad 1 466 kr. Totalt 16466 kr.
Bank Norwegian Kredittkort
Rangert 4.8 av 5
23.10%
Effektiv Rente
100 000
Kredittgrense
45 dager
Rentefrihet
  • Gebyrfri uttak i utlandet
  • Gratis reise og avbestillingsforsikring
  • 1% cashpoints på alle kjøp
Eff. rente 23,1%, kr 15 000 o/12 mnd. Totalt kr 16 764,-

Hva er kredittkort?

Kredittkort kan benyttes på samme måte som ditt vanlige bankkort, forskjellen er at du låner penger fra banken istedenfor å bruke av dine egne penger.
Det finnes mange fordeler ved å benytte kredittkort, men husk at kredittkort generelt har en høy rente og at det lånte beløpet skal betales tilbake.

For å få fullt utbytte av fordeler og rabatter med kredittkort er det viktig å betale ned utestående beløp hver måned. Kredittkort bør altså ikke brukes som langsiktig lån eller for å betale ned andre kreditter.

Vis alle kredittkort for å lese mer og sammenlign fordeler og egenskaper.

Når er det smart å bruke kredittkort?

Kredittkort vil kunne gi deg forskjellige fordeler og økt sikkerhet.
Det kan derfor være smart å bruke kredittkort istedenfor ditt vanlige bankkort i en del situasjoner.

Det er viktig at du betaler utestående beløp innen fristen slik at det ikke påløper renter.
 KredittkortBankkort
På reiseJa
NetthandelJa
Store innkjøpJa
HverdagsbrukJa

Kredittkort på reise

Mange kredittkort har gratis reiseforsikring dersom du betaler mer enn 50% av reisen med kredittkortet. Sjekk derfor om ditt kredittkort inkluderer reiseforsikring før du bestiller.

Ved bruk av kredittkort trekkes ikke pengene fra din konto. Dette kan gi deg en bedre oversikt på reise, i tillegg til at du har økt sikkerhet dersom kortet ditt skulle bli stjålet eller misbrukt på reisen.

Netthandel med kredittkort

Ved kjøp av reise eller leiebil på nett har som mange kredittkort inkludert reiseforsikring eller leiebilforsikring. Sjekk derfor om ditt kredittkort inkluderer reiseforsikring før du bestiller.

Ved netthandel er det også større fare for å bli utsatt for svindel. Dersom du er uheldig og blir utsatt for svindel, så er det ikke dine penger som blir borte dersom du betalte med kredittkort. Du kan da reklamere til banken din dersom du blir utsatt for svindel slik at du vil kunne få dekket tapet. I tillegg har en del kredittkort forsikring mot ID-tyveri inkludert.

Mange kredittkort gir også cashback eller rabatt i utvalgte butikker ved netthandel. Sjekk derfor om ditt kredittkort gir deg gode rabatter.

Store innkjøp

Dersom du gjør store innkjøp kan det også være lurt å benytte kredittkort. Ved kjøp med leveringstid vil du ha ekstra sikkerhet dersom leverandøren går konkurs før du har mottatt varen. I tillegg vi banken kunne hjelpe deg dersom varen du har kjøpt har mangler eller feil.

Alternativ til kredittkort

Som nevnt har kredittkort en relativt høy rente sammenlignet med en del andre lån, samtidig gir kredittkort deg økt sikkerhet og en rekke fordeler. Det forutsetter derimot at du betaler alt utestående hver måned slik at det ikke påløper rentekostnader.

Dersom du har behov for å låne penger, vil du som regel få en lavere rente hvis du velger forbrukslån. Dette er et lån uten sikkerhet, der du kan bruke pengene til det du selv ønsker. Dersom du ønsker å samle dyre kredittkort eller andre dyre smålån og få bedre betingelser enn du har i dag, så kan du søke om refinansiering. Du vil da kunne få en lavere rente, og kun en kreditor å forholde deg til. 
crossmenu